01 martie, 2009

ce duci in spate?




Ce duci in spate?

Intr-un sat de munte traia un om cocosat, care dorea mult de tot sa poata privi in sus, spre cer. Insa el, sarmanul, putea privi numai in joss pre pamant. Dar intr-o noapte se petrecu ceva in viata lui. Se parea in visul sau sa intalnit cu un inger care l-a intrebat:
- Ce duci in spate omule?
- Neputinta mea de a privi spre cer – o cocoasa, ofta omul cu tristete.
- Da-o incoace si priveste spre cer!zise ingerul intinzand mana dupa cocoasa omului. Astfel, omul se intoarse acasa drept ca o lumanare.
Din punct de vedere spiritual toti oamenii au cate o “ cocoasa”, pe toti ne impiedica cate un lucru pamantesc pentru a privi in sus, spre cer. Multi poarta in spate povara poftelor frii pamantesti, altii poarta greutatea gandurilor lumesti, altii ingrijorarile acestui veac, altii sunt cocosati de ura, de neintelegeri, de tot felul de dorinte rele, de vorbire de rau, de invidie, de gelozie, de neintelegeri, de desfranare si de atatea alte pacate. Unii nu au timp si nici nu simt nevoia sa priveasca in sus. Acesta este tabloul omului pacatos
In evanghelia dupa Luca putem citi despre o femeie garbova (Luca 13:12) care a fost vindecata de Mantuitorul. Ea si-a purtat neputinta optsprezece ani. Dar intr-o zi femeia s-a intalnit cu Isus Hristos. Atent la toate greutatile oamnenilor, Domnul si Mantuitorul nostru a chemat-o si a dezlegat-o de neputinta ei.
Mantuitorul face la fel si astazi. El ii cheama pe toti care doresc sa isi ridice privirea in sus, sin u pot. Mantuitorul are puterea sa i-a greutatea poverilor noastre , care ne apasa si ne fac sa privim in jos. Numai Mantuitorul ne poate dezlega de tot ce ne leaga, ca sa putem privi spre ceruri. Sa ne incredintam viata unicului Domn si Mantuitor si vom vedea ca in inimile noastre va straluci bucuria eliberarii daruita de El ; astfel il vom putea glorifica pe Dumnezeu ca si femeia din Evanghelie!” EL(Dumnezeu) ne-a mantuit sin e-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus , inainte de vesnicii.”(2 Timotei 1.9)
Fericiti sunt toti cei care se bucura de dezlegarea de sub puterea pacatului!

Niciun comentariu: